måndag 12 maj 2014

Konjaksfingrar

Ganska enkelt och supergott.
Lägg i 50 gr vardera och i denna ordning i en kastrull eller thermomixer:
smör i tärning, ekologiskt råsocker, ekologisk gyllengul sirap, 1/2 tsk mald ingefära, 1 tsk konjak (kan bytas mot citronsaft). Värm mycket försiktigt och försök lösa allt socker. Thermomixern med enbart knivar sätts gradvis upp 50-60-70-80-90 ° med hastighet 2-3. När konsistensen är homogen, hälls smeten i en bunke och får svalna lite. Därefter siktas 50 gr mjöl och blandas i. Smeten får svalna 1 timma i kylskåp.
Därefter formas små kulor, 4 per plåt med smörpapper

Sätts in i ugnen 180 ° i 8-10 minuter tills de blivit svagt bruna och platta

Bilden ovan är tagen ca 3-4 minuter innan de är klara att ta ut.

Ta ut och lyft av pappret med flarnen och placera det på en bänk.

Lyft med långspade av varje flarn och rulla ihop med hjälp av ett rör eller handtan på slev

Dessa kan sedan fyllas med goda fyllningar.

T ex 2 tsk konjak eller kaffelikör, 1 msk florsocker och 160 ml grädde. Vispa tills man får en fast konsistens.

Alternativt ta en chevreost, blanda med en aioli, finhackade färska örter, finhackade pinjenötter, riven parmesan. Detta blir en rolig entrérätt om den placeras på toppen av ett litet rucculaberg med picklad rödlök.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar