lördag 30 augusti 2014

Somrig sallad - Cole Slaw Sans Mayonnaise

Cole Slaw är ju en god sallad som passar till det mesta, men som ibland kan kännas lite mäktig med tanke på majonäsen eller om man föredrar gräddfil. Här bygger salladen på att få en sötma, syra och god smak från jungfruelig olivolja utan att bli mäktig. Därför passar salladen till fler rätter än den ordinarie varianten, vilket ju är en fördel till!

Strimla vitkålen fint och lägg i stor bunke.

Hacka rödlöken och lägg ner till strimlade vitkålen.

Riv skalad morot och lägg i bunken.

Skär selleri i fina skivor och lägg i bunken och blanda runt alltihop.

Häll över strösocker och ställ åt sidan

Dags att laga till dressingen. Häll vinäger och olja i en katrull. Tillsätt senapspulver och salt. Vispa ihop och värm tills det sjudar.

Skeda sedan dressingen över salladen och blanda runt så att dressingen fördelas över hela salladen. Låt gärna salladen vila ett tag innan servering. Helst till dagen efter.

Mängder (4 portioner)

  • 1 kvarts vitkålshuvud
  • 1 stor rödlök
  • 1 stor skalad morot
  • 1 selleristång
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • Ca 1,5 dl jungfruelig olivolja (man kan blanda olivolja med rapsolja om man vill minska inslaget från olivoljan)
  • 1/2 msk salt
  • 1/2 msk senapspulver

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar