måndag 2 november 2015

Glaze-X för fläsk och kyckling

Den här glazen har en rökighet och sötma som passar utmärkt till Pulled pork, Ribs och kyckling

Grundreceptet bygger på att man sakta kokar basingredienserna i ca 20 min och därefter kär den i blender innan den hälls på flaska och får mogna ett par dagar, gärna en vecka. Man kan med fördel mörka ner färgen med Colorit.

Den utvidgade versionen bygger på att man fräser löken plus ev. Vitlök(valfritt) i lite olja, tills löken blivit lite svettig men inte helt mjuk.

Därefter hälls övriga ingredienser och allt får koka i ca 20 min.

Sesan passeras koket i en blender och lagras som ovan.

Basingredienser

  • 1 medelstor gul lök rivs grovt eller hackas mycket fint
  • 1 1/2 kopp ketchup (360 ml)
  • 2 msk stark mörk senap
  • 5 msk farin
  • 4 msk worcestershiresås
  • 4 msk äpplecidervinäger
  • 3/4 tsk liquid smoke

Utökat recept

 

  • 1/2 dl ananasjuice
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk honung alternativt 4 msk mörk sirap

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar